Tillbehör

Om du vill komplettera bollen så finns det en rad bollspecifika tillbehör:

Bollskål/Bollhållare

En skål som stabiliserar bollen så att den ligger still på golvet och inte rullar runt. Utmärkt för förvaring eller om du vill använda bollen som stol. Med bollen i hållaren blir de flesta övningar mycket enklare och stabilare, perfekt om man villl träna stående balans uppe på bollen.

Bolltyg/överdrag

Ett mjukt tyg som man klär in bollen med. Ger en lite mjukare och varmare känsla om man vill använda bollen som stol. Det finns även överdrag med tyghandtag i sidorna inbyggd ring nertill som gör bollen lite mer stabil. Furiballs.com i England säljer mjuka bollöverdrag i fuskpäls med olika mönster och färger. Detta förvandlar träningsredskapet till en spännande inredningsdetalj (länk).

Bollstolen

Den här smarta anordningen förvandlar bollen till en futuristiskt designad kontorstol med ergonomiska förtecken. Stolen finns dels som snygg kontorsdesign med ryggstöd och dels lite enklare modeller i stil med bollhållaren. En nyhet är en boll stol där man kan ta bort hjulen och ryggstödet och använda underdelen som en bollhållare i gymet, mycket smart, även om designen ser lite plastig ut (länk).

 

Små bollar

Komplettera den stora bollen med någon mindre boll som du .t.ex. kan ha under fötterna för att göra vissa övningar ännu mer utmanande.